Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları

İşletme Bölümü olarak Çift Ana Dal ve Yan Dal programlarının başlatılması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

İşletme Bölümü bünyesinde, eğitim-öğretim faaliyetinin başlamasından bu yana çift anadal ve yandal programına yönelik herhangi bir başvuru olmadığından, bu programların açılmasına dair bir karar alınmamıştır. ÇAP ve yandal programlarının açılmasına dair Bölüm ve Fakülte tarafından öneri sunulması halinde ve kabul edildiği takdirde senato onayı ile açılma imkânı bulunmaktadır.

Programların açılmasının onaylanması halinde, detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır.

Çift Anadal ve Yandal programlarına yönelik uygulanması gereken esaslar, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”te yer alan hükümlere göre belirlenmektedir. Kendi lisans programlarının en erken üç en geç beşinci yarıyılının başında bulunan ve genel not ortalaması üç olan öğrenciler, istedikleri takdirde Üniversitece belirlenen kontenjan dâhilinde ilgili başka bir bölümün lisans öğretimine de devam etmek üzere başvurabilirler. Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını da en az iki ortalama ile tamamlayan öğrenciye çift anadal lisans diploması verilir. Bu program en az 48 kredi/saatten oluşur. Çift anadal programındaki başarı derecesi öğrencinin kendi programındaki başarısını ve mezuniyet derecesini etkilemez. Çift anadal programından mezun olmak için 240 AKTS ‘nin tamamlanması gerekmektedir.

Yandal programı; bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programı ifade etmektedir.  Genel not ortalaması en az üç (100 üzerinden 65) olan öğrenciler istedikleri takdirde kendi lisans programlarının en erken üçüncü yarıyılından itibaren Üniversitece belirlenen kontenjan dâhilinde, ilgili başka bir bölümün lisans programında yer alan dersleri alabilirler. Yandal programı en az 18 kredi/saatten oluşur. Kendi bölümünden mezuniyet hakkı elde eden ve yandal programını en az iki ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal belgesi verilir.